Å forvandle et slitt hverdagsansikt

Skal du på fest, er det ikke mye som skal til for å forvandle et slitt hverdagsansikt til et flott festansikt. Du kommer langt med kajal og en skygge med for eksempel shimmer. Det trenger altså ikke å være tidkrevende eller vanskelig å ordne sminken til et selskap. Noe av det viktige er å sørge for myke overganger. Vil du skinne ekstra, kan du trykke større glitterkorn med glitterlim over øyeskyggen. Den bør bare legges på øyelokket, ikke på brynsbenet, med mindre du er ute etter en dramatisk effekt.

Dersom du har øyenskygge på fra før, skal det ikke så mye til. Har man lagt en forsiktig cat eye til dagtid, kan man simpelthen gjøre den bredere i forbindelse med selskap eller bybesøk.

Går du for en sotet stil med shimmer, kan det være vanskelig å legge ny sminke over. Det er svært vanskelig å få ny skygge til å sitte på en gammel skygge uten at den enten blir flekkete og grumsete eller faller av.

Kvinne med sminke

Kremskygge

En myk kremskygge er derfor det som  fungerer best dersom du tidligere på dagen har brukt øyenskygge, og spesielt om du tidligere har brukt shimmer. Kremskygger kommer som penner, stifter eller i bokser. Husk at kvaliteten må være slik at du kan duse den ut, ellers kan den være vanskelig å kontrollere.

Vær obs på at ikke alle kremskygger går an å «smudge» eller legge ny skygge over. Noen kremskygger tørker fort og er vanskelige å legge skygge på tidsnok. Når du har sotet øyelokket slik du ønsker, kan du avslutte med å låse den med skygge.

Velg gjerne en annen shimmerfarge enn kremstiften for en lettere effekt. Husk at brynene med fordel kan defineres noe mer. Dette gjøres lett ved bruk av en hard brynspenn eller øyenbrynsskygge.

Foretrekker du i utgangspunktet lipgloss, kan du med fordel la den ligge hjemme dagen du skal i selskap. Bruk gjerne leppestift. Det oppleves ofte som mer gjennomarbeidet og mer sofistikert enn gloss. Dersom du ikke ønsker å bruke glitter på øynene, kan en farget leppestift i fargene plomme, lilla, burgunder eller rød sette prikken over i-en.