Opplev Bryggen i Bergen

Vestlandets hovedstad Bergen er kjent for sin sjarmerende bydel, Bryggen. Som de mange handelsmennene i fortiden, trekkes fortsatt mange reisende til dette stedet. Bergens tidligere knutepunkt for handel innen blant annet tørrfisk og korn bygde opp dagens nest største by. Når en bergenser ser en nordledning i dag, minnes de at Bjørgvin ble bygd opp av de mange fiskerne som kom fra nord i landet med tørrfisk de solgte. Lite visste de den gang om at det skulle bli den viktigste ressursen for å bygge opp Bergen til den byen den er i dag.

bryggen-bergen

Ta ekspresstoget

På Bryggen kan du oppleve mange ting. Har du lyst på en guidet sightseeingtur, går den røde mini- ekspressbussen fra torget og rundt omkring i sentrum. Hopp på og opplev de mange pubene, restaurantene, handverksbutikkene og museene på en times tid! Det er en god mulighet for å bli kjent på Bryggen.

Bergens mange branner har ført til at Bryggen i dag står på UNESCOs verdensarvliste. Ta lunsjen på en av gourmetrestaurantene på Bryggen, og opplev havets delikatesser på et verneverdig område der våre forfedre en gang gikk i land. Vestlandet er kjent for sine brede fjorder, og Bryggen er en ideell plass for å betrakte det vakre landskapet. Bergen er den neste største byen i Norge, men sammen med sin flotte natur blir din opplevelse på Bryggen noe utenom det vanlige: Litt storby og litt landsby.

Flotte hotell med utsikt

Under oppholdet i Bergen kan du også finne flotte hoteller på Bryggen. Et steinkast unna de mange mulighetene kan du få utsikt mot fjorden, den kabeldrevne Fløibanen eller Fjellveien. Våkne opp til flott utsikt og nyt delikate måltider med rene råvarer rett fra det store fisketorget i byen.

Fortsatt handelssted

Bergen har vært Hansaby og handelshavn siden 1000-tallet, og er en av de eldste, store handelshavnene i Europa. Fram til år 1350 hadde ikke utenlandske skip lov til å ferdes nord for Bergen. Så viktig handelssentrum var Bryggen. I dag kan du, som fortidens handelsmenn, nyte Bryggens sjarmerende særpreg fra et flott hotell. Kom tett på Hansabyen fra ditt hotell på Bryggen.