Store spillverdener

Det tok mange år før det første 3D-plattformspillet hvor du fritt kunne bevege deg i alle retninger kom på markedet. Nå har denne trenden for spill utviklet seg videre, og det finnes mange spill med enorme områder du fritt kan utforske og finne nye utfordringer.

Zelda-spillene er veldig ettertraktede, og har kanskje millioner av fans som venter spent på neste utgivelse. Det nyeste Zelda-spillet, «Breath of The Wild», har en diger spillverden som er akkurat slik. Det er veldig omfattende, men faktisk er de aller fleste oppdragene alternative. Du begynner spillet på et platå det er umulig å komme seg ned fra uten å ha fullført flere oppdrag, men etter å ha kommet ned fra platået kan du bevege seg rett mot stedet hvor den endelige motstanderen befinner seg.

De fleste vil nok heller se hva spillet har å by på, og da er det utrolig mye som kan utforskes, for eksempel mange typer fiender og våpen som gjør deg sterkere.

 

Konsollene og teknologien utvikler seg også stadig, og gir nye muligheter for vintage-spill

De tre store spillkonsollene som dominerer markedet for øyeblikket er Xbox One, Playstation 4 og Nintendo Switch. For de som bruker enten Playstation eller Xbox er mange av spillene tilgjengelig på begge konsollene, så det blir bare et spørsmål om personlige preferanser når innkjøpet av spillkonsollen skal gjøres.

Med Nintendo er det i større grad slik at spill kommer ut kun til den spesifikke konsollen, spesielt Zelda og Super Mario som er blant de mest populære spillene i verden. Den populære 3D-plattformserien fra 90-tallet, «Crash Bandicoot», er blitt restaurert med mye bedre grafikk, og alle de 3 første spillene kommer i en nyoppusset utgave. Den var tidligere bare tilgjengelig for Playstation-brukere, men nå kan også Nintendo-brukere kan skaffe seg denne populære serien.

Noen sverger bare til gaming på PC-en, som er mye mer allsidig enn spillkonsoller, og med nye og kraftigere grafikkort og moderne skjermer med høy oppløsning mener mange at grafikken på PC-er er i en egen klasse.