Hvilken storby er best?

Du og din kjære vurderer en tur til en av de nærmeste storbyene, spørsmålet er bare hvilken? 

Man trenger ikke reise så veldig langt bort for å få oppleve en litt annen atmosfære, faktisk ikke lengre enn til noen av våre naboland, som f.eks Sverige, Danmark eller Island. Er man fra landsbygda i Norge, ja da kan også Oslo være et godt alternativ.

København

København er en herlig by med noe for alle og enhver med en historie som strekker seg 1000 år bak i tid. For nordmenn er selvfølgelig prisnivået i København å foretrekke. Du kan ta en tur på Strøget, som er Københavns handlegate, men her finner du også masse danske kafeer og puber. Er du av den litt alternative typen kan det være spennende å få med seg fristaden Christiania. Ellers er det lett å underholde seg med både Tivoli, Opera, Zoologisk hage og det er bare 2.5 timer å kjøre til Legoland.

Stockholm

Stockholm er en spennende by med spennende og variert arkitektur. Det finnes over 100 forskjellige museum og noen av de mest populære er Stockholm Nationalmuseum, Fotografiska, Stockholm City Museum og Skansen. Byen er full av grønne lunger og spennende parker som Djurgården og Grøna Lund. Det finnes over 1000 restauranter i Stockholm og det er et veldig varierende og internasjonalt kjøkken.

Reykjavik

Det er en liten by i den store sammenhengen, men den er stappet full av opplevelser for liten og stor. Det finnes store shoppingmuligheter og det arrangeres mange spennende aktiviteter året rundt. Reykjavik er rik på kultur, restauranter og ikke minst uteliv. Det har etterhvert blitt en av de mer spennende byene å nyte byturer.

Oslo

Oslo er en storby full av kontraster og det finnes noe alle kan kose seg med. Ja, Oslo kan være dyrt, men om man vet hvordan man skal finne gode priser, kan det også være billig. Det finnes restauranter for hver lommebok og er du på jakt etter gastronomiske opplevelser finnes det flere Michelin restauranter i Oslo. Byen er full av grønne lunger og har en forlokkende nærhet til Oslofjorden, med masse spennende spisesteder langs fjorden. Nattelivet er aktivt fra onsdag til søndag, og det finnes et utested for alle, enten du foretrekker mørke puber eller nattklubber med lounger.

Så hvilket sted er best?

De fleste storbyer har masse å by på, og kan tilfredstille alle behov hos den enkelte turist. Men Oslo er virkelig noe for seg selv. Tenk å nyte lange soldager med utepils på Aker Brygge eller med grillen ute i Paradisbukta på Bygdøy. På kvelden kan du ta trikk, buss eller taxi til det utestedet som passer deg best, eller du kan gå. Oslo er en liten storby, så utestedene er ikke spredd over så stort areal.

Man kan selvsagt si at Oslo er utrolig dyrt om man er turist, men det finnes veldig mange rabattordninger, og det finnes ting å gjøre i alle prisklasser. Det finnes også hotell i alle prisklasser, fra Haraldsheimen til Royal Christiania.