Norsk film på vei opp?

Norsk film og norske skuespillere er i vinden som aldri før.

I disse dager er norske Aksel Henie og Ingrid Bolsø Berdal aktuelle i storfilmen Hercules, de har begge to hatt flere store roller i norske filmer før de tok steget ut til Hollywood. Berdal ble for alvor kjent gjennom Fritt Vilt triologien, mens Aksel Henie ble lagt merke til internasjonalt etter suksessen med Hodejegerne. Berdal er nå en av 6 skuespillere som er bekreftet til HBO sin neste suksess Westworld, hvor hun skal spille mot blant annet Anthony Hopkins og Evan Rachel Wood.

Streame norsk film?

Du trenger ikke nødvendigvis gå på kino eller raide videobutikken for å finne norske filmer lengre. Du kan også leie en film fra film2home en tjeneste som blant annet streamer norske filmer som Fritt vilt, Mongoland, Kontiki, Pionér og Gåten Ragnarok. Ja, du har med andre ord et godt utvalg tilgjengelig så lenge du har en god internettlinje, hvilket de fleste har i dag.

Det har vært litt stille med norske filmer det siste halvåret, men et par godbiter har det absolutt vært ettersom det har blitt produsert ekstremt mange filmer i Norge de siste årene, faktisk opp mot 30 filmer i året ifølge statistikken. Det finnes nemlig gode støtteordninger for filmskapere i Norge, så det er lett å satse på å lage filmen man drømmer om.

En av godbitene som har kommet siste året er Gåten Ragnarok som er et slags Indiana Jones eventyr rammet inn av vakker norsk natur. Pål Sverre Hagen, Nicolai Cleve Broch og Sofia Helin drar ut på eventyr regissert av Mikkel B. Sandemose.

En annen godbit er Tusen ganger god natt av Erik Poppe, som har blitt internasjonalt anerkjent og har skuespillere som blant annet Nikolaj Coster-Waldau og Juliette Binoche i hovedrollene.

Videoband og DVD