Gavetips til matelskeren

Har du problemer med å kjøpe gave til matelskeren? Her får du våre beste gavetips.

mat opplevelseLurer du på hva du skal gi til matelskeren i gave? Hvis du ikke selv har et spesielt forhold til det å spise mat, kan dette virke som en umulig oppgave. Hvordan skal du kunne kjøpe bakeutstyr eller profesjonelle kokkekniver til andre hvis du aldri har tatt i slikt selv? I tillegg er det kjent at de fleste allerede har det de trenger, noe som kompliserer saken ytterligere. Fortvil ikke, nedenfor finner du en rekke gavetips til matelskeren.

Kjøkkenutstyr

Kjøkkenutstyr er gjerne det første man tenker på når man skal kjøpe gave til matelskeren. Her er det imidlertid en rekke fallgruver du bør være oppmerksom på. Hvis du ikke kjenner personen godt, kan det nemlig fort ende i et bomkjøp. Her gjelder det derfor å holde øyne og ører åpne. Har vedkommende nevnt at det hadde vært kjekt å ha en pannekakepanne, eller at stavmikseren har tatt kvelden? Hvis du har muligheten til det, kan du også snoke litt i kjøkkenskapene når du er på besøk. Ser du noe som mangler, har du gaven i boks.

Kokebøker

En kokebok kan være en svært god kilde til inspirasjon, og gi matelskeren mye glede på kjøkkenet. Kanskje kan du også prøve å finne en kokebok innen et tema personen er ukjent med? Mange matelskere er for eksempel lidenskapelig opptatt av kjøtt- og fiskeretter, og du kan bidra til å utvide repertoaret med en bok om vegetarmat. Hobbybakeren er kanskje ekspert på lekre kaker og cupcakes, men makroner er kanskje noe nytt? For å unngå å kjøpe en kokebok vedkommende allerede har, kan du kanskje ta en smugtitt i bokhylla neste gang du er på besøk. Sørg eventuelt for å ordne med byttelapp i butikken.

Råvarer

Hvis personen du skal kjøpe gave til har absolutt alt, kan det være en god idé å kjøpe råvarer. Trygge valg er for eksempel en god olje eller spennende krydder. Hobbybakeren setter garantert pris på alt fra kakestrøssel til ulike smaksessenser. Råvarer kan også komplementere en kokebok og gjøre gaven mer personlig.