Å kjøpe sommerdekk i Oslo

Som Osloborger er du vant til å ha det meste lett tilgjengelig. Det er kort avstand til nærmeste kafé og butikk, og bilen bruker man stort sett kun til jobb eller når man skal besøke kjente utenfor byen. Selv om man ikke bruker bilen så mye dersom man bor midt i sentrum, er det viktig at bilen har riktige dekk, dersom du skulle trenge å bruke den.

Spar tid, kjøp sommerdekk på nett

Når vi nærmer oss våren er det på tide å skaffe nye sommardekk igjen. Det finnes flere dekksenter på utsiden av byen, men ved å kjøpe dette på nettet i stedet, sparer du tid. Du slipper å bruke lørdagen til å kjøre til utkanten av byen for å kjøpe dekk. Tenk så deilig å slippe kø og stress, fordi du kan få dekkene rett hjem? Du kan også velge å sende dem direkte til bilverkstedet ditt.

«Beholder du vinterdekkene er du en farligere bilist på veien om sommeren, fordi du vil ha dårligere grep og lengre bremselengde.»

Må jeg bytte til sommerdekk?

Du som bor i Oslo, har sannsynligvis ikke piggdekk på bilen. På grunn av de stort sett milde vinterne er det mest vanlig å ha piggfrie vinterdekk. Har du slike dekk må du ikke bytte, men det er likevel anbefalt å gjøre det. NAF advarer mot vinterdekk året rundt. Vinterdekk er ikke designet for sommerføre. Beholder du vinterdekkene er du en farligere bilist på veien om sommeren, fordi du vil ha dårligere grep og lengre bremselengde. Gummiblandingen i vinterdekket har nemlig helt andre egenskaper enn sommerdekk, og ved varm temperatur blir blandingen for myk. Vinterdekkene slites også raskere på sommerføre. Med andre ord er det svært lurt å bytte til sommerdekk, for å være sikker på veien.